Jeśli już mowa o Foto-Higienie, to ta tym razem musiała uznać wyższość MKS-u Kluczbork. Jedną z bramek strzelił jej były piłkarz tego klubu - Marcin Przybylski. O wygranej gości z Kluczborka przesądziło jednak trafienie Adrian Błaszkiewicz z 73 minuty. III liga (grupa III)Piast Żmigród - Ślęza Wrocław 0:6 (Traczyk 17, 18, Stępień 25, 37, Pisarczuk 34-k., Wawrzyniak 51)Foto-Higiena Gać - MKS Kluczbork 1:2 (Jarzębowski 21 - Przybylski 45, Błaszkiewicz 73)Polonia Bytom - Pniówek Pawłowice 2:0 (Celuch 10, Ochwat 90)Odra Wodzisław Śląski - Gwarek Tarnowskie Góry 2:1 (Chiliński 18, Wodecki 27 - Jaszczak 66)Miedź II Legnica - Lechia Zielona Góra 2:0 (Burgering 16, Bartczak 53)Warta Gorzów Wielkopolski - Rekord Bielsko-Biała 1:1 (Nowakowski 57 - Nowak 24-k.
W momencie, kiedy kończyłem wiek juniora rok 1999 zacząłem trenować u Trenera Dariusza Herbina, który miał kluczowe znaczenie w moim postrzeganiu gry w piłkę nie tylko, jako zawodnik, ale również, jako trener. Jego praca, jak również podejście do zawodników sprawiło, że zacząłem postrzegać piłkę nożna w całkiem inny sposób. Był jednym z pierwszych trenerów, który ukształtował mnie, jako przyszłego trenera. Z ówczesnych zawodników, których chciałbym wymienić to pewnie by miejsca zabrakło, na pewno zawodnicy, koledzy, z którymi przyszło mi grać i trenować wpłynęli na mój rozwój sportowy. Za to jestem im wdzięczny. Co się dalej działo z panem po opuszczeniu Hrubieszowa, jako zawodnik? – Po wyjeździe na studia do Opola na kierunek Wychowanie fizyczne i Fizjoterapia na Politechnice Opolskiej, grałem w drużynach jak, Rodło Opole (A – klasa), Gazownik Wawelno (na ten moment, w jakim grałem była to klasa okręgowa). Po studiach przeniosłem się do Wrocławia, gdzie grałem w Ognisku Przeworno (klasa okręgowa), Piast Nadolice (A – klasa), Pogoń Wrocław (A – klasa), Błękitni Jerzmanowo (A – klasa, B – klasa), do dzisiaj, jak pozwala na to czas i obowiązki służbowe dalej wspieram, jako zawodnik drużynę Błękitni Jerzmanowo (B – klasa).
Lechia Zielona Góra - Stal Brzeg (transmisja wideo) O godzinie 17:00 zielonogórscy piłkarze rozegrają mecz w ramach 7. kolejki piłkarskiej III ligi. Lechia Zielona Góra zmierzy się
Stal Brzeg FM21 Guide - Football Manager 2021 Team Guides Stal Brzeg Loaned Out Players in FM21 ; Marcin Budnik · Poland · Foto-Higiena Gać. 23, D (C), £185 ; Bartosz Łukawiecki · Poland ·
Marcin Koszerny trenerem III-ligowej drużyny piłki nożnej! – lubiehrubie. plHrubieszowianin – Marcin Koszerny, został trenerem III ligowej drużyny piłkarskiej z woj. dolnośląskiego Foto-Higiena Błyskawica Gać, która rywalizuje z takimi potęgami, jak Ruch Chorzów, Polonia Bytom, ROW Rybnik, Ślęza Wrocław, czy Górnik II Zabrze.
Dopiero w 34’, pierwsza groźniejsza akcja miejscowych zakończyła się faulem w polu karnym, na nacierającym Dzierbickim. Plizga się nie pomylił i podopieczni trenera Trzeciaka w nieco zaskakujący sposób nawiązali „kontakt wzrokowy” z przyjezdnymi. Ostatnie pięć minut pierwszej połowy mogły dać rybniczanom wyrównanie, Plizga, Wodecki i Spratek, nie skorzystali z prezentów obrony i bramkarza gości. Pomimo panującego upału gra toczyła się w szybkim tempie, głównie za sprawą żółto – czarnych z Tarnowskich Gór, którzy po trzech wspomnianych okazjach rybniczan, mieli jeszcze jedną, dobrą sytuację do podwyższenia wyniku w tej części gry.
Stal Brzeg wyniki na żywo, rezultaty, terminarze - Flashscore Foto-Higiena Gać (Pol). 14.01. 00:00. Śląsk Wrocław 2 (Pol). Stal Brzeg (Pol). 14.01. 04:15. POLSKAIII Liga - Grupa III. Chrobry Głogów 2. Stal
III liga: Stal Brzeg - Foto-Higiena Gać 2:0 (SKRÓT) - YouTube 09.04.2022, 23. kolejka III ligi (grupa 3): Stal Brzeg - Foto-Higiena Gać 2:0 bramki: Bronisławski 56', Podgórski
Po niemalże 1/3 sezonu III grupy III ligi LSK Goczałkowice-Zdrój nie miały sobie równych. Ekipa z województwa śląskiego, w której składzie biega były reprezentant Polski Łukasz Piszczek (jest właścicielem tego klubu), w jedenastu spotkaniach nie zaznała porażki. Zremisowała tylko raz (z Odrą Wodzisław w 4. kolejce), więc w starciu z rezerwami Zagłębia Lubin gospodarze byli zdecydowanym faworytem. Na dodatek wielu piłkarzy grających na co dzień w drugiej drużynie Zagłębia wzięło udział w sobotnim sparingu pierwszej drużyny. Podopieczni Dariusza Żurawia mierzyli się (także w sobotę) z pierwszoligowym Chrobrym Głogów.
W starciu z ligowym średniakiem, jakim jest Lechia Zielona Góra, legniczanie wygrali 2:0, a z bramek cieszyli się Holender Byron Burgering oraz doświadczony Grzegorz Bartczak. Dopiero drugie zwycięstwo w bieżących rozgrywkach odniosły Karkonosze Jelenia Góra. Trafienie Jakuba Szymańskiego dało jeleniogórzanom cenne trzy punkty w pojedynku z rezerwami Górnika Zabrze. Wprawdzie Karkonosze wciąż są w strefie spadkowej, ale do będącej na pierwszej bezpiecznej pozycji Foto-Higieny Gać tracą już tylko dwa oczka.
III liga. Ślęza Wrocław gromi w Żmigrodzie. Wrocławianie odrobili dwa punkty do Goczałkowic (WIDEO)LKS Goczałkowice-Zdrój Łukasza Piszczka dopiero drugi raz w tym sezonie stracił punkty. W sobotę lidera zatrzymało Zagłębie II Lubin, remisując 0:0. Wykorzystała to Ślęza Wrocław, która rozgromiła w Żmigrodzie Piast 6:0.
I na to liczymy i wierzymy w realizacje naszego celu. Do wyróżniających się obecnie zawodników w drużynie, należą? – Wyróżnić mogę każdego z osobna, ale najważniejszy jest zespół, wszyscy członkowie tego zespołu tworzą dużą, jakość piłkarską. Dla mnie nie ma znaczenia czy zawodnik jest powołany na mecz, gra w pierwszym składzie czy niestety nie dostał się do 18. meczowej. Wszyscy mamy tworzyć drużynę, bo tylko wtedy jesteśmy odpowiednio silni i zmobilizowani do osiągnięcia naszego celu. Śledzi pan występy Unii Hrubieszów, jeżeli tak może krótki komentarz? – Tak oczywiście. Wyniki mojego pierwszego klubu sprawdzam w każdy poniedziałek na portalach sportowych lub dostaję informacje z pierwszej ręki od taty, który jeśli może to jest na meczach.
Stal Brzeg remisuje z Foto-Higieną Gać. Stracony gol w Foto-Higiena Gać 2:2 Stal Brzeg Archiwum / Brzeg naszemiasto.pl. Pomimo zdecydowanej przewagi i dwubramkowego prowadzenia w
W pierwszych kilkunastu minutach gospodarze stworzyli dwie groźne sytuacje. Potem w przeciągu bodajże ośmiu minut zdobyliśmy trzy bramki. Po kilku kolejnych padła czwarta i od tego momentu graliśmy z dużym luzem, kontrolowaliśmy przebieg meczu. Skończyło się dosyć wysoką wygraną, gratuluję naszym zawodnikom - powiedział po meczu Jacek Opałka, II trener Ślęzy. Pewne zwycięstwo odniosła także druga drużyna Miedzi Legnica.
Młoda, a nawet bardzo młoda drużyna z Lubina postawiła się faworyzowanym gospodarzom i przywiozła z Goczałkowic cenny remis. Goli w tym spotkaniu nie oglądaliśmy. Tych aż nadto padło w Żmigrodzie, choć nie cieszyły one miejscowych kibiców. Ślęza Wrocław wygrała z Piastem na wyjeździe aż 6:0, dzięki czemu odrobiła do LKS-u Goczałkowice dwa oczka. Pierwsze skrzypce w drużynie trenera Grzegorza Kowalskiego zagrali Kornel Traczyk i Piotr Stępień. Obaj strzelili po dwie bramki. Po jednym trafieniu dołożyli Robert Pisarczuk (z rzutu karnego) oraz Mikołaj Wawrzyniak. - Pierwszy kwadrans nie wskazywał na to, że mecz zakończy się tak wysokim wynikiem.
Nie jest łatwo i drużyna przejęta przez Marcina znajduje się w strefie spadkowej, więc cel jest wiadomy – wyjść ze strefy spadkowej. mak: – Witam i gratuluję powołania na stanowisko III – ligowej drużyny piłkarskiej i liczę na przypomnienie się Hrubieszowianom i nie tylko… Proszę przypomnieć swoją hrubieszowską przygodę ze sportem …? Marcin Koszerny: – Moja przygoda z piłką nożną rozpoczęła się dosyć szybko już, jako 9 latek w 1989 roku zapisałem się do klubu MKS Unia Hrubieszów do sekcji piłka nożna. Moimi pierwszymi trenerami byli Jan Paczała i Mirosław Nowak, następnie w wieku 12 lat zaprzestałem uprawiać piłkę nożna i zapisałem się do sekcji lekkoatletycznej w MKS Unia, gdzie pod okiem trenera Marka Kitlińskiego przez dwa lata uprawiałem lekkoatletykę, przeważnie biegi długie. Po dwóch latach ponownie zacząłem uprawić piłkę nożną u trenera Jana Skierskiego, kolejnymi trenerami, którym zawdzięczam rozwój sportowy to ponownie Mirosław Nowak, Jan Nowak, Marian Cisło.
A kariera trenerska…? – Jako trener po studiach z uprawnieniami trenera II klasy rozpocząłem pracę w Pogoni Wrocław w roku 2004, jako trener juniorów starszych w lidze okręgowej. W 2005 roku dodatkowo byłem trenerem grającym w Piaście Nadolice. W 2006 roku przeniosłem się do Błękitnych Jerzmanowo, początkowo, jako trener, następnie też, jako zawodnik, łączyłem te dwie funkcje.
Lechia Zielona Góra - Stal Brzeg (transmisja wideo)Jesteś tutaj: home pilka Lechia Zielona Góra - Stal Brzeg (transmisja wideo) O godzinie 17:00 zielonogórscy piłkarze rozegrają mecz w ramach 7. kolejki piłkarskiej III ligi. Lechia Zielona Góra zmierzy się na stadionie przy ul. Sulechowskiej ze Stalą Brzeg. Zapraszamy do obejrzenia transmisji na żywo z tego spotkania na naszym Portalu. TRANSMISJA MECZU Lechia Zielona Góra - Stal Brzeg 10. 09. 2022, godzina 17:00 Informacja o autorze: Tagi: INFO Ranking 1779odsłony 0komentarz(e) Komentarze Dodaj swoją opinię poleć znajomym Dodaj komentarz Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.
Co za gol! Doświadczony defensor trafił z ponad 60 metrów Od rundy wiosennej Dominik Chylak będzie zawodnikiem Rokity Brzeg Dolny, Foto-Higiena Gać, Karkonosze Jelenia Góra i AKS
Sleza Wroclaw vs Foto-Higiena Gac H2H Stats - MatchStat Sleza Wroclaw vs Foto-Higiena Gac H2H stats, betting tips & odds. Watch Sleza Wroclaw vs Foto-Higiena Gac live & check their rivalry &
Pomimo przewagi w polu Gwarka, groźniejsze akcje konstruowali piłkarze z Rybnika; obrona przyjezdnych zaczynała się gubić, czując wyraźnie trudy spotkania. Po strzałach Szkatuły, piłka dwa razy trafiała w słupek. Goście z kolei niemiłosiernie ogrywali prawą stronę obrony ROW-u, na której kompletnie nie radził sobie Kunat. Środkowi obrońcy rybniczan też nie mieli najlepszego dnia, czego jednak goście nie potrafili wykorzystać. Gdy w 67’ kolejny atak Oziębały został powstrzymany przez – nie do przejścia tego dnia – Szkatułę, ten pierwszy podciął od tyłu obrońcę z Rybnika, za co zobaczył drugi żółty kartonik i musiał opuścić boisko.
Mocno im kibicuję i trzymam kciuki za ich jak najlepsze wyniki sportowe. Kiedy był pan ostatnio w Hrubieszowie i co o jego wyglądzie powie? – W Hrubieszowie bywam dość regularnie, przynajmniej 4 razy w roku, kiedy tylko mam dłuższą przerwę staramy się z rodziną odwiedzać rodzinne strony. Każdego roku widzę dużo pozytywnych zmian. Miasto z każdym rokiem wygląda coraz bardziej atrakcyjne dla mieszkańców czy też turystów.
Źródło: YTRewelacja rozgrywek, Foto-Higiena doznała pierwszej porażki, przegrywając w dramatycznej końcówce spotkanie w Pawłowicach. W doliczonym czasie gry Caniboł dwukrotnie pokonał Gąsiorowskiego. Nie mniej dramatycznie było w Rybniku, gdzie kibice zobaczyli trzymający w napięciu spektakl. Po dwóch kwadransach gry, stało się jasne, że piłkarze z Tarnowskich Gór, nie przyjechali na Gliwicką w celach wycieczkowych. Najpierw Mazurek ograł bezlitośnie Kunata, umieszczając piłkę w długim rogu bramki Łubika; niespełna kilka minut po objęciu prowadzenia, Pączko po raz drugi umieścił piłkę w siatce, po koszmarnym błędzie rybnickiego „łapacza” i niezdecydowaniu duetu Pacholski – Krotofil. Goście prowadzili grę, na co rybniczanie nie potrafili odpowiedzieć sensownym zagraniem.
Mecz dostarczył wielu emocji i walka o korzystny wynik toczyła się do ostatniej minuty. Zawodnicy włożyli mnóstwo zdrowia i zaangażowania. Teraz 7 XI zagracie z 11 w tabeli Lechią Zielona Góra, na co liczycie? – Przede wszystkim wyciągnęliśmy wniosku z poprzedniego meczu. W tym tygodniu widzę u zawodników mnóstwo pozytywnej energii, zaangażowania oraz wiary w to, co robimy na zajęciach. Widzę również chęć rozegrania następnego meczu, jak najszybciej, tak, aby wreszcie zdobyć 3 punkty.
Patrzę na to długofalowo, ale najważniejszy jest każdy kolejny mecz i na nim się w 100% koncentrujemy z zawodnikami. Drużyna posiada potencjał piłkarski i osobowościowy. Mam w drużynie inteligentnych, świadomych zawodników, którzy zdają sobie sprawę z powagi sytuacji. Praca, jaką wykonujemy na treningach powinna zaprocentować w kolejnych meczach i przynieść nam dodatkowe punkty. Pierwszy mecz minimalnie, ale przegrany… – Na pewno szkoda tego pierwszego meczu, zważywszy, że początek meczu należał do nas, prowadziliśmy grę i wynik był bardzo korzystny, wygrywaliśmy 2:0. Zadnia nałożone na drużynę zostały wykonane w 100%. Niestety w drugiej odsłonie meczu po utracie pierwszej bramki nie potrafiliśmy już tak kontrolować wydarzeń na boisku, skutkowało to stratą kolejnych bramek i w rezultacie wynik zawodów był dla nas niekorzystny. Ale patrząc na to, że dopiero od 4 dni trenowaliśmy razem to uważam ten mecz za udany w naszym wykonaniu.
Gać - małe piłkarskie miasteczko Foto-Higieny z atestem Foto-Higiena Błyskawica Gać / Dominik Czerenda ale nazwą klubu mieszczącego się w Gaci, malej miejscowości między Brzegiem a
Powoli we współpracy z osobami związanymi z klubem Błękitni otwieraliśmy grupy młodzieżowe lub dziecięce. W 2009 roku zostałem trenerem juniorów Piasta Żerniki, przez dwa lata graliśmy w lidze okręgowej. 2011 roku rozpocząłem pracę w klubie młodzieżowym Parasol Wrocław, przez 5 lat, prowadziłem grupę chłopaków z rocznika 2003, grając w I lidze wojewódzkiej. 2016 roku postanowiłem skoncentrować się na pracy w klubie Błękitnych Jerzmanowo, zostałem koordynatorem do spraw szkolenia. Obecnie klub posiada grupy młodzieżowe i dziecięce, prawie w każdej kategorii wiekowej (oprócz trampkarza). W klubie trenuje około 100 dzieci. Jak widzę, obecna drużyna znajduje się w strefie spadkowej, cel pana pracy raczej wiadomy…? – Cel tak, jak można się domyśleć to przede wszystkim wydostać się ze strefy spadkowej.
Zbigniew "Zebe" Kula: 3 Liga - Liderzy tracą punkty 1, Śląsk II Wrocław, 5, 13, +8. 2, Foto-Higiena Gać, 5, 12, +6. 3, Stal Brzeg, 5, 9, +2. 4, Rekord Bielsko-Biała, 4, 8,
III liga. Ślęza Wrocław gromi w Żmigrodzie. Wrocławianie Foto-Higiena Gać - MKS Kluczbork 1:2 (Jarzębowski 21 - Przybylski 45, Błaszkiewicz 73) Carina Gubin - Stal Brzeg 1:0 (Komarnicki